Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Komildi53

Komildi53

Sors és szabad akarat

Mostanában festek

2017. június 16. - hajnalihang

Legtöbbször rózsákat. Kedvenc virág-festve, bokron, vázában, saját kertben, téren, bárhol. Ez, a mostanában festek, 2017 Januárjában indult. Néztem egy oktató videót a  You-Tube-on és bekattant. Ilyet én is tudnék.

Becsszó, hogy eddig még soha!

De most...

A japánka, a képernyőn kismama, hasán gyerekkel összekötve, olyan tíz hónapos baba, bámul nagy szemekkel a biztonságból szanaszét. Merthogy van mit. Anya rajzlapot kerít, festékeket pamacsol egymás mellé valami kartonlapra és fülpiszkákat csomóz össze gumival. Igen, fülpiszkákat, a gyerekgondozás egyik kellékét. Három kis köteg, négy szín a kartonlapon. Akad persze ecset is meg víz-mártogatni.  Az ecsettel váza meg levél, a fülpiszkával virág készül. Festék, rajzlap, festék, rajzlap. A baba hangosan csuklik, anya keze mozdul vele, kissé távolabb kerülnek a pöttyök, de nem baj. Lesz ott is virág. 

A vízfestéknél az az egyik szabály, hogy először a sötét színeket kell felrakni, arra jön a világos. Okokat nem tudok, a filmben mondják. Általában nem tudom, hogy mit-miért kell csinálni festés közben, csak mondják, hogy úgy-én meg csinálom. Sokadik csinálás után már nem kell mondani, beépült, magamtól is megy. Miért van úgy? Tökmindegy.

Először piros, aztán narancssárga, végül sárga. A levelek friss tavasz-zöldek. Kész 10 perc alatt. Édes,vidám kép. A babának is tetszik. A játék lezárásaként ő is kap a kezébe fülpiszka csomót. Hadonászik eléri a piros festéket és fél másodpercen belül bekapja. Anya ugrik, kép elsötétül, a videónak vége. Én meg ott mosolygok a gép előtt. 

Aztán elmegyek papírt, festéket, fülpiszkát beszerezni.

Hát így. Így indult.

Nagyon szeretem.

Majd még mesélek. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komildi53.blog.hu/api/trackback/id/tr3012599331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskii 2017.06.16. 11:11:33

Mesélj bizony. Az jó
süti beállítások módosítása